Noticias

News 

“Y en verano, ¿cuál es el plan?"

Jueves, 3 de Junio de 2021

ENTREVISTA EXCLUSIVA con Alistair Jones

(PUBLICADA originalment el JUNY 2021 - Actualitzada el JUNY 2023)

Alistair Jones és Academic Director de Cambridge School, on ja suma prop de 30 anys com a membre de l’equip i on també ha exercit de professor i de Director de Centre a Granollers.

Durant els darrers anys, ha estat un dels principals creadors i impulsors dels plans personals d’anglès que oferim a les nostres escoles i, en aquesta entrevista exclusiva, reflexiona sobre quin paper pot jugar l’estiu en els plans de formació d’anglès dels nostres alumnes.

ENTREVISTA A ALISTAIR JONES

1) Alistair, What’s the plan this Summer?
Good question! Doncs a l’estiu, el pla és el mateix: seguir oferint formació de qualitat perquè els alumnes que ho desitgin puguin avançar cap als seus objectius en el temps òptim.
 

2) Quina diferència hi ha, entre els cursos d’estiu i els de setembre-juny?
L’única diferència és la durada. I és que les hores del curs es concentren en molt pocs dies. En comptes de fer 2 o 3 hores a la setmana (com es fa a l’hivern), es fan unes 3 hores cada dia durant 2 o 5 setmanes.

Per la resta –des del punt de vista formatiu–, no hi ha cap diferència. Tots els cursos segueixen el mateix mètode i tenen la mateixa validesa acadèmica. I pel que fa a l’oferta, fins i tot oferim més varietat. Des de cursos de consolidació (per reforçar allò que s’ha après abans) fins a classes particulars o de conversa (per als que desitgen seguir practicant però volen un curs més relaxat). I per descomptat, hi ha els cursos intensius per assolir 1 nivell en 5 setmanes, que són els nostres cursos estrella!
 

3) I són molt intensius, aquests intensius?
Ho són, però en un bon sentit. Perquè l’objectiu és pujar 1 nivell en només 5 setmanes. I és clar, això comporta molta immersió en l’anglès en un període de temps molt curt. Però la recompensa és molt alta i també molt immediata! L’alumne sent que s’està submergint en l’anglès. És important recordar que els nostres professors són nadius i internacionals titulats, i que les classes son 100% en anglès, així que la sensació d’immersió en la llengua és enorme. Quan es fan 3 o 4 hores diàries, surts de la classe parlant i pensant en anglès!


4) Val la pena, aquesta intensitat?
Els alumnes solen acabar el curs molts satisfets! És molt motivador veure com es millora en un idioma en un període de temps tan curt. Molts dels alumnes que fan un intensiu a l’estiu volen fer-ne un altre l’estiu següent. A més, el fet que siguin intensius no vol dir que no siguin divertits. Requereixen esforç, sí, però les classes que fem són iguals que les que fem de setembre a juny, i estan plenes de jocs i d‘activitats que faciliten l’aprenentatge. Això sí, en comptes de tenir la calefacció, tenim l’aire condicionat posat o la finestra oberta. S’agraeix estudiar amb una mica de brisa al matí o al vespre! I després... a la piscina! O a la platja! Un bon pla d’estiu ha de tenir una mica de tot!
 

5) Quin paper juga l’estiu, dins dels plans personals Cambridge School?
A Cambridge School oferim plans de formació personals per controlar la progressió de l’alumne i fer que s’assoleixi un determinat nivell d’anglès en el temps òptim. Arribar a nivells com ara el C1 Advanced o C2 Proficiency d’anglès pot portar anys, però si s’aprofita l’estiu...  aquest procés s’accelera!

És a dir: fer un curs a l’hivern i un altre al juliol implica poder fer dos nivells en un mateix any! I això pot ser molt útil, tant per als joves com per als adults.
 

6) Ens poses un exemple?
En els adults, hi ha gent que necessita un determinat nivell per entrar en algunes universitats o per optar a alguns llocs de feina (fer oposicions, pujar de categoria dins d’una empresa...). Saber que poden arribar al nivell demanat amb un pla personal i aprofitant l’hivern i l’estiu (que és quan s’acostuma a tenir més temps) és una opció que els alumnes agraeixen.

Passa el mateix amb els “Objectius: Cambridge”, el nostre pla per a nens i joves. La meta és arribar al nivell B2 First a 3r o 4t d’ESO i al nivell C1 Advanced a 1r o 2n de Batxillerat. Fer-ho en aquestes edats té molts avantatges per a la seva formació. Si es compagina el juliol i el curs de setembre a juny, arribar a les metes en els temps establerts és molt més fàcil.
 

7) En quin format: Presencials... o per Zoom?
En això cada alumne és un món. N’hi ha que prefereixen un format i d’altres un altre. Nosaltres oferirem les 2 modalitats. Si l’alumne prefereix venir a l’aula, nosaltres serem a les escoles! Si l’alumne prefereix el curs online per comoditat, també ens hi trobarà!
 

8) Què els hi diries, a les famílies que pensen que els nens ja estudien prou durant l’hivern?
El curs acadèmic de nens i joves acaba al juny, i no torna a començar fins al setembre. Són prop de 3 mesos sense estudiar i sense la rutina que marca l’escola. A la majoria de països europeus, aquest temps es redueix a aproximadament un mes i mig. De manera que no hauríem de veure el fet d’estudiar al juliol com una cosa anormal.

De fet, com que nens i joves no tenen escola reglada durant el juliol, tenen molt temps lliure, sense la càrrega d’haver d’estudiar altres assignatures. Estan molt frescos i poden centrar-se només en l’anglès. A més: d’aquesta manera (estudiant al juliol) encara els queda més d’un mes fins al setembre, i no hauran estat tant de temps sense practicar idiomes!
 

9) Hi ha cursos per a totes les edats?
Durant l’estiu, els cursos pròpiament acadèmics (a l’aula) estan enfocats en nens a partir d’11 anys,  joves i adults, perquè considerem que són els alumnes que tenen més necessitat de seguir progressant des d’un punt de vista acadèmic.

Per als més petits, oferim anglès en un altre format. Tenim els casals. A les classes, normalment aprenem a través de jocs. Als casals, això encara es potencia més. La immersió lingüística és molt potent! Aprenen i practiquen mentre juguen entre ells, mentre fan excursions, ballant, jugant... És divertit i molt educatiu!
 

10) Cap altre pla per a l’estiu?
Sí: vacances! Però a l’agost! Llavors sí que toca que els professors descansem una mica. I ja al setembre, preparar la tornada, que segur que serà fantàstica. És un bon pla, oi?

///////////////////

 NOTA d'ACTUALITZACIÓ - ESTIU 2023:

Aquesta entrevista va ser publicada al nostre web el juny del 2021, i enguany -el juny del 2023- segueix plenament vigent, amb l'única diferència que encara hem agilitzat més els intensius d'estiu amb un NOU FORMAT ESTIUENC. Aquest nou format d'intensiu és encara més dinàmic i ple d'activitats interactives, i aplica als grups d'alumnes adults (dels nivells B2 a C2), però -molt especialment- als alumnes més joves, d'11 a 16 anys d'edat i nivells d'A2 a B1. Aquests darrers grups comptaran -a més- amb un dia especial: el Fun Friday!, durant el qual faran petites sortides, tindran convidats sorpresa... i, en el cas dels cursos Zoom, també un munt d'activitats divertides, jocs online i cançons en anglès!   INFORMEU-VOS EN ARA! 
 

///////////////////

 

Voleu conèixer millor els nostres plans personals?
>> Plans Ojectius:Cambridge per a nens i joves
>> Plans d’anglès a mida per a joves i adults
 

Voleu conèixer millor els cursos d’estiu?
Visiteu la nostra oferta d’estiu

 

Profesores nativos titulados Exámenes oficiales Prestigioso método educativo

Por ZOOM

Por video-conferencia vía ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Por ZOOM

Ver más

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Ver más

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Ver más

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Ver más

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Ver más

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Ver más

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Ver más

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Ver más

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Ver más

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Ver más
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Cargando...
[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Dirección: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Teléfono: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Cargando...