Noticias

News 

6 PREGUNTAS CLAVE SOBRE CLASES ONLINE

Miércoles, 3 de Noviembre de 2021

PARA EMPRESAS (In-company)

En un món hiperconnectat, l’anglès és -més que mai- un actiu clau per a les empreses, bé de forma directa per a la comunicació amb el client final (per promoure compres en línia en un idioma que arriba arreu del globus) o bé a l’hora de fer negocis amb altres empreses, com a clients, proveïdors o partners en projectes internacionals. 

CURSOS PRESENCIALS O ONLINE?
Per fomentar la formació d’idiomes entre els empleats, algunes empreses segueixen preferint els cursos presencials, però arran de la covid, en els darrers dos anys ha augmentat molt la demanda de cursos online, que ofereixen una gran flexibilitat a l’empresa i al treballador. A continuació trobareu respostes a algunes de les consultes més freqüents.


6 PREGUNTES CLAU que es fan les empreses:
 

1// Són iguals que els presencials?

Com en tota oferta formativa, quan parlem de cursos d’anglès online hi ha moltes variants, però podem fer una primera gran distinció entre 2 tipologies de cursos: a) els CURSOS ONLINE SELF-LEARNING o d’autoaprenentatge (que l’alumne fa de forma autònoma, seguint un temari i autocorregint-se les tasques, comptant només amb la supervisió puntual d’un professor) i b) CLASSES PER VIDEOCONFERÈNCIA (que es realitzen en temps real i són conduïdes íntegrament per un professor, i que poden fer-se de forma individual o en grup).

Actualment, a Cambridge School oferim cursos d’aquesta segona variant (per videoconferència) amb classes a distància que segueixen les mateixes activitats que faríem en una classe presencial (conversa, listening, exercicis en parella o en grup, correcció d’exercicis a l’aula...). És una modalitat de curs que permet gaudir del millor dels dos móns.

 

2// Quina és la millor plataforma?

Al llarg dels anys, les plataformes de formació online han anat variant, adaptant-se als canvis i a les possibilitats tecnològiques del moment. A Cambridge School hem ofert formació en línia des de l’any 2010, i l’experiència assolida en aquests anys ens permet identificar quines eines s’ajusten millor a les necessitats d’alumnes i professors en cada moment. Actualment, les que més fem servir són Microsoft Teams i Zoom.

Ambdues permeten fer classes per videoconferència amb fluïdesa i oferir un munt d’activitats interactives amb les mateixes dinàmiques que a les classes presencials. Per exemple:

Amb ZOOM podem compartir de forma instantània amb els alumnes documents, enllaços i fins i tot la pantalla del professor, i comptem amb una eina anomenada Annotate tool que permet que els alumnes interactuïn amb els textos que es llegeixen a classe, o que escriguin a la pissarra virtual al mateix temps que el professor. També hi ha les Breakout rooms, ideals per subdividir durant una estona la classe en parelles o grups reduïts per practicar l’expressió oral.

Per la seva banda, Microsoft TEAMS també disposa del seu propi sistema per compartir documents i de breakout rooms, per treballar en parelles. I pel que fa al writing, es poden fer com a activitat conjunta, ja que els alumnes poden escriure i afegir textos sobre el mateix document de forma simultània mitjançant Google Docs. Aquesta immediatesa és igual que a les classes presencials i, en alguns casos, el feedback és encara més ràpid, perquè es pot fer sobre els escrits dels alumnes en temps real.

Els nostres professors dominen les dues plataformes, i l’elecció d’una o altra depèn de les preferències de l’empresa i dels requeriments tècnics del seu equip. En general, però, n’hi ha prou amb tenir un ordinador i una bona connexió a Internet.

 

3// On i quan es poden fer?

En tractar-se de cursos online, les classes es poden fer des de qualsevol lloc que disposi de connexió a Internet.

Molts empleats es connecten des del seu propi escriptori o des de la seva oficina, però també n'hi ha que teletreballen i ho fan des de casa o des d’altres llocs, com ara un hotel o una convenció, en cas de trobar-se de viatge de negocis.

Pel que fa al ‘quan’, també hi ha molta flexibilitat. Poden fer-se durant la jornada laboral (in-company), mentre els empleats es troben a l’empresa. O bé un cop els empleats ja han plegat, en horari no-laboral, connectant-se a un grup Cambridge School del seu nivell.

 

4// Cal ser un grup gran?

No, els cursos online per a empreses també s’ofereixen a grups reduïts i en classes particulars (one-to-one). Ara bé, per optimitzar costos Cambridge School ofereix diferents opcions:

- Cursos in-company (via Zoom o Teams), indicat per a grups amb un nivell homogeni de coneixements, on l’empresa escull el temps, l’horari, la ubicació i el nombre d’estudiants. Des de Cambridge School adaptem el temari a les necessitats específiques del grup.

- Cursos als nostres centres, on els empleats treballen les lliçons i comparteixen classe amb alumnes Cambridge School del seu nivell. Indicat per a grups d'empleats amb diversitat de nivell.

- Classes particulars (via Zoom o Teams), molt indicades per a empleats concrets i executius que tenen una necessitat immediata i urgent de millorar una llengua, o requereixen un curs molt específic i adaptat al seu nivell i horari.

 

5// Poden subvencionar-se amb ajudes públiques?

Sí, arran de la covid-19, actualment i com a mínim fins a finals d’aquest any, poden optar a les mateixes ajudes que els cursos presencials perquè són impartits a través d’Aula Virtual*, és a dir, cursos on l’aprenentatge es produeix mitjançant una plataforma on hi ha una interacció en temps real entre professor/a i alumne/a. 

Les classes per videoconferència de Cambridge School s’emmarquen dins d’aquesta categoria. Per tant, poden optar a aquestes bonificacions les empreses que formin als seus treballadors per videoconferència per als empleats que estiguin inscrits en el règim general de la Seguretat Social.

La revisió de les condicions necessàries per rebre les bonificacions Fundae es produeix sempre amb el canvi d’any natural, al gener. Si desitgeu més informació sobre el crèdit disponible de la vostra empresa, és important que sapigueu que Cambridge School és Entidad Organizadora Fundae i, com a tal, oferim assessorament sobre les bonificacions i la possibilitat de gestionar-les davant de la Fundae.

 

6// Són cursos homologats?

Els cursos online d’un nivell que ofereix Cambridge School estan estructurats seguint el Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR) que permet saber què acredita exactament cada nivell estudiat, des de l’A1 al C2. A més, l’empresa i els empleats poden triar si desitgen fer exàmens durant el curs per determinar si s’ha assolit el nivell desitjat.

En cas de voler un títol oficial, a Cambridge School –com a centre examinador autoritzat de Cambridge Englishorganitzem periòdicament exàmens oficials de tots els nivells.

Aquests exàmens oficials són presencials i independents del curs i de les classes, però si els alumnes han expressat prèviament el desig de presentar-se a l’examen oficial, un curs pot estar orientat a presentar-se a aquest examen.

D’altra banda, el cursos i les classes in-company per a empreses també poden enfocar-se en aspectes de l’idioma menys acadèmics però molt pràctics per a l’empresa i per a l’empleat, com ara la conversa, Business English, etc...

 

QUÈ EN PENSEN ELS NOSTRES ALUMNES?

Si preguntem els nostres alumnes in-company sobre els avantatges de fer les classes per videoconferència, la majoria coincideix en destacar la flexibilitat que ofereixen. En aquest sentit, Jose Manuel Alonso (alumne in-company de l’empresa COVESTRO) assenyala que ‘posat que no m’he de desplaçar, puc fer les classes en horari laboral i així aprofito millor la resta del dia’.

Pel que fa al tipus d’activitats més valorades, molts coincideixen en ressaltar la conversa (speaking), perquè permet practicar l’anglès de forma continuada.

Respecte a les plataformes utilitzades, molts comenten la facilitat d’ús a l’hora de seguir les classes. La majoria ja coneixen Teams o Zoom, o bé són eines similars a les que ells usen. A més, com ens explica també en Jose Manuel, “la professora prepara i organitza molt bé els exercicis, i això fa que les classes siguin didàctiques, agradables i divertides”.
 

Confiem que aquest article hagi estat del vostre interès, i si teniu una consulta addicional que us agradaria fer-nos sobre els cursos d’anglès online o presencials, restem a la vostra disposició, al nostre web, al telèfon 93 870 20 01 o al vostre centre Cambridge School més proper.


/////////////////


* La Fundae defineix el concepte ‘Aula Virtual’ com a “entorn d'aprenentatge on el professor (tutor-formador) i l’alumne interactuen, de manera concurrent i en temps real, a través d'un sistema de comunicació telemàtic de caràcter síncron (al mateix temps) que permet un procés d'intercanvi de coneixements per fer possible un aprenentatge de les persones que participen a l'Aula”, unes característiques que compleixen els cursos per videoconferència via Microsoft Teams i Zoom oferts per Cambridge School.


 

Profesores nativos titulados Exámenes oficiales Prestigioso método educativo

Por ZOOM

Por video-conferencia vía ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Por ZOOM

Ver más

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Ver más

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Ver más

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Ver más

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Ver más

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Ver más

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Ver más

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Ver más

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Ver más

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Ver más
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Cargando...
[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Dirección: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Teléfono: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Cargando...