Noticias

News 

ERASMUS+ y la importancia de trabajar en otro idioma

Lunes, 2 de Setiembre de 2019

Nueva colaboración entre el Ayto. Granollers y Cambridge School

Abans de l’estiu, 25 alumnes d’FP de Granollers van poder complementar les beques Erasmus+ de mobilitat internacional amb la formació lingüística de Cambridge School In-company gràcies a una iniciativa municipal de l’Ajuntament de Granollers.

Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Servei de Formació Professional de Granollers, els alumnes van poder marxar al país on havien de fer les seves pràctiques amb un major coneixement de la llengua i la cultura del lloc que visitaven, i van aterrar a la seva destinació amb més confiança en si mateixos i en la seva habilitat amb la llengua estrangera. Ara, arribat el setembre i el moment de començar la seva carrera professional, fan front al repte laboral amb el plus de competitivitat que els ha proporcionat aquesta experiència.

Coneixeu els detalls en aquesta entrevista amb Pere Gabern, Cap de servei de Formació Professional de l’Ajuntament de Granollers.

1) Què és el programa de beques Erasmus+?
Erasmus+ és el programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport, que té com a objectiu principal oferir una experiència de creixement professional i personal als alumnes d’FP (tant de grau mitjà com superior) mitjançant estades a l’estranger. Amb aquestes estades, es contribueix a que l’alumne s’adapti a les exigències del mercat laboral a escala comunitària, adquirint aptituds específiques, i també es millora la seva comprensió de l’entorn econòmic i social del país en qüestió. En el nostre cas, des del servei de Formació Professional de l’Ajuntament de Granollers, ajudem els estudiants de la ciutat que participen en el programa a què puguin marxar amb una millor preparació de l’idioma, a més de complementar econòmicament les beques dels alumnes.

2) Quan  i per què va sorgir la idea de complementar aquestes beques amb una iniciativa municipal?
Aquesta idea va sorgir fa 2 cursos, ja que des dels centres educatius de Formació Professional de la ciutat, que estan impulsant els programes de mobilitat internacional, veien que molts joves que hi volien anar, es feien enrere per causes idiomàtiques, en alguns casos, i perquè l’ajuda que s’ofereix des del Ministerio és força reduïda econòmicament pel que fa al grau superior, en altres. Per això, i dins del grup de treball de Mobilitat Internacional del Consell de l’FP, es va decidir impulsar les beques a través d’un programa de suport, amb el curs d’idiomes d’una banda, i amb el complement de la beca pels alumnes de Grau Superior d’una altra. Amb això preteníem augmentar la demanda de joves que s’interessen per aquestes beques.

3) Quins idiomes van haver de treballar els alumnes?
La llengua que hauran d’utilitzar els alumnes becats a la seva destinació no és sempre la llengua del país triat, perquè moltes empreses internacionals treballen en anglès. Per això, malgrat que els països participants siguin molts (Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia, Croàcia, Malta, Bèlgica, Polònia, Eslovènia, Macedònia, Suïssa...), la llista de llengües utilitzades és més reduïda que el nombre de destinacions. Enguany, i en funció dels països a on anaven els alumnes, les llengües amb què s’ha treballat han estat l’anglès (per al qual s’ha distingit 2 nivells, en funció dels coneixements previs dels joves), francès i alemany. Però com dèiem, cada any se seleccionen en funció dels països de destinació i l’idioma que es necessiti.

4) Quins aspectes lingüístics es van voler reforçar?
Els alumnes que se seleccionen per marxar ja han de tenir uns coneixements bàsics de la llengua de treball de l’empresa a on faran les pràctiques. Així doncs, els cursos que posem en marxa per complementar la beca no comencen des de zero. D’altra banda, però, el factor temps sí resulta un condicionant important, perquè només disposem de quatre mesos per reforçar l’idioma. Sabem que una llengua no s’aprèn en pocs mesos i en la distància, però pensem que si es donen unes nocions bàsiques de reforç enfocades en els aspectes més pràctics, un cop el jove arriba a la destinació, la immersió li resultarà més fàcil. L’objectiu dels cursos és oferir les eines lingüístiques necessàries perquè els alumnes siguin capaços de moure’s sense massa entrebancs quan arribin al país triat, i puguin solucionar situacions quotidianes, com ara llogar un pis, fer les compres, contractar serveis bàsics, o poder parlar amb els companys de feina.

5) Per què amb Cambridge School In-company?
Aquest és ja el segon curs que hem fet amb Cambridge School. L’expertesa d’aquesta escola, juntament amb la localització del seu centre a Granollers, ens va fer decantar per ella. Era una formació molt a la carta, i la gent de Cambridge School va entendre l’objectiu de seguida. A més, és un programa en el qual no coneixem molts dels detalls fins al final, tan pel que fa al perfil dels joves que aconsegueixen la beca, com els nivells o els cursos que s’han de fer, i Cambridge School s’adapta perfectament a les necessitats que tenim en tot moment.
 

6) Quina valoració de la iniciativa n’han fet, alumnes i promotors?
La valoració que en fem des de l’Ajuntament és molt positiva. Per una banda, s’aconsegueixen els objectius de poder donar competències lingüístiques bàsiques als joves, i d’altra banda serveix de palanca perquè més joves en formació professional de la ciutat s’animin a sol·licitar les beques Erasmus+. Per part dels centres de Formació Professional i els i les alumnes, també reben molt bona valoració, no només pel que poden aprendre, sinó per com han estat les classes i els docents, que els ajuden en tot moment i els preparen per al dia a dia en el nou país que aviat els acollirà.

_


Com els succeeix a aquests alumnes d’FP de Granollers, setembre també és un moment d’inici i reinici per a molts professionals de sectors molt diversos. Si voleu conèixer millor què pot oferir Cambridge School a la vostra empresa, organització o institució durant el curs que comencen, informeu-vos AQUÍ.

 

Profesores nativos titulados Exámenes oficiales Prestigioso método educativo

Por ZOOM

Por video-conferencia vía ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Por ZOOM

Ver más

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Ver más

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Ver más

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Ver más

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Ver más

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Ver más

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Ver más

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Ver más

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Ver más

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Ver más
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Cargando...
[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Dirección: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Teléfono: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Cargando...