Noticias

News 

Business English en tiempos de covid

Martes, 3 de Noviembre de 2020

¿Ha cambiado la forma de aprender inglés en los negocios?

En els darrers set mesos, la covid-19 ho ha canviat gairebé tot: la nostra manera de pensar, de relacionar-nos, la forma de comprar, de fer negocis...

A Cambridge School, som conscients que aquests canvis poden afectar el funcionament de les empreses tant com han afectat la nostra societat, de manera que ens hem adaptat a la situació per seguir oferint el millor servei als nostres clients in-company.

L’Anglès: segueix sent un actiu clau.
En aquests moments de reunions internacionals, de projectes globals i de compres en línia, creiem que els idiomes continuen sent un factor molt important per a tot tipus de negocis, des de companyies multinacionals fins a botigues locals que desitgen expandir-se.

Per què?
És possible que els avions no volin amb tanta freqüència i que no arribin tants turistes com abans, però l’anglès s’escolta més que mai -en milers de videoconferències internacionals que tenen lloc cada dia a empreses de tot el món- i també es llegeix en els milions de missatges enviats sense parar des d’ordinadors i telèfons intel·ligents en forma de WhatsApp, en correus electrònics o en sms; i un cop tornem a obrir les portes dels nostres països al turisme (ja sigui d’aquí a un mes o d’aquí sis) dominar un idioma seguirà sent un avantatge important i un actiu clau a l’hora d’explorar nous mercats.

Com funcionen les nostres classes d'anglès amb covid-19?
Us preguntareu com han afectat aquests canvis els nostres cursos d'idiomes, i si la pandèmia també ha canviat la nostra manera d'ensenyar anglès. 

A més de les tradicionals classes presencials (que fem a les nostres escoles o a les instal·lacions de les empreses que ho desitgen, sempre seguint les mesures preventives requerides), Cambridge School ofereix ara una àmplia gamma de cursos d’anglès per videoconferència en plataformes diverses, entre les quals els nostres clients poden triar, com ara ZoomTeams o Skype.

Per entendre una mica millor el funcionament d’aquests cursos, hem entrevistat dos experimentats professors de Cambridge School In-company, i això és el que ens han dit:

L'ENTREVISTA

PREGUNTA 1  Quina plataforma utilitzeu per ensenyar anglès?
Anna Owsiany – Amb els meus clients in-company, jo faig servir Zoom.
Adam Beale – En el meu cas, jo utilitzo Microsoft Teams.


PREGUNTA 2  Quins avantatges té aprendre anglès per videoconferència?
Anna Owsiany (Zoom) – N’hi ha uns quants! Un dels avantatges més importants, especialment per als estudiants in-company, és que poden connectar-se a les sessions des d’allà on siguin. Només necessiten un ordinador portàtil amb connexió a Internet. Un altre avantatge important és que les lliçons reflecteixen també la vida que vivim actualment. M’explico: tots els meus alumnes utilitzen una o altra plataforma en línia per comunicar-se amb els seus clients d’arreu del món. Això vol dir que -amb mi- poden practicar allò que faran més endavant en les seves reunions de negocis. A més, es viuen de forma més intensa les habilitats requerides per parlar un idioma: l’escolta (listening), la pronunciació (speaking) i les estratègies de comunicació. Per als professionals, tot això és essencial en les reunions online.

Adam Beale (Teams) –  Per a mi, el principal avantatge és que permet continuar l’aprenentatge fins i tot en una situació com l’actual. Els estudiants poden aprendre des de qualsevol lloc sense perdre classes, perquè treballen des de casa. De fet, això pot fer que els estudiants se sentin més còmodes, perquè aprenen des d’un entorn en el qual se senten segurs, facilitant així l’absorció del material que fem a classe.

PREGUNTA 3  En què canvien les activitats d’anglès de les classes online, comparades amb les presencials?
Anna Owsiany (Zoom) – Gràcies al gran nombre d’eines disponibles online, em resulta molt més fàcil reaccionar a allò que passa en cada moment durant la classe. Per exemple: puc compartir documents, enllaços i fins i tot la meva pantalla de manera instantània amb els meus clients. També poden utilitzar l’eina per anotar que ofereix Zoom (Annotate tool) per interactuar amb els textos que estem llegint. I puc fer que tots els alumnes escriguin a la pissarra al mateix temps! Les Breakout rooms de Zoom també són una eina fantàstica, perquè permeten treballar en grups reduïts per practicar l’expressió oral. Amb aquesta eina, els estudiants es poden dividir en petits grups (rooms) i no es poden sentir els uns als altres. Això és fantàstic quan fem activitats i jocs on els grups han de competir entre ells.

Adam Beale (Teams) – A les classes per Teams, jo miro de fer les mateixes activitats que faria en una classe presencial. També disposem d’un sistema de breakout rooms per treballar en parelles. Personalment, però, tendeixo a fer la majoria d’activitats speaking com a debats oberts per a tot el grup. D'aquesta manera poden practicar com prendre els torns de conversa i com interrompre’s els uns als altres. Pel que fa al writing, trobo que en les classes online són una activitat més col·laborativa, ja que tots podem escriure i afegir textos sobre el mateix document de forma simultània (mitjançant Google Docs). Això em permet fer comentaris i oferir feedback sobre els seus escrits en temps real. Es tracta d’una activitat que seria impossible o bé molt lenta en una classe presencial.

PREGUNTA 4  Com s’han adaptat els vostres alumnes a Teams/Zoom?
Anna Owsiany (Zoom) – Tots els meus alumnes van aprendre en un tres i no res, tant a connectar-se a les sessions com a utilitzar les diferents eines que ofereix Zoom. Personalment, considero que forma part de la meva feina ensenyar els clients a utilitzar la tecnologia que fem servir durant les lliçons. A les primeres classes, potser hi ha petits entrebancs. Per exemple: de vegades, els estudiants s’adonen que han de trobar un lloc amb una bona senyal Wifi o no saben ben bé com funciona el seu sistema d’auriculars o els micros, o com silenciar-se a Zoom..., però la gran majoria s’adapta molt ràpidament.

Adam Beale (Teams) – En la meva experiència, l’adaptació dels alumnes a les plataformes de formació online ha estat excel·lent. Molts fan servir les mateixes plataformes per a les seves reunions i projectes, així que ja estan familiaritzats amb les eines que utilitzem.
 

PREGUNTA 5 — Quin tipus d’empreses sol·liciten els vostres serveis?
Anna Owsiany (Zoom) – Aquest curs, personalment, estic fent classes principalment a empreses locals que tenen clients i proveïdors a altres llocs del món.

Adam Beale (Teams) – Jo faig classes en una gran empresa de biotecnologia i en una empresa d’envasos de plàstic.
 

PREGUNTA 6  L’actitud dels alumnes, és diferent en classes per videoconferència?
Anna Owsiany (Zoom) – Sorprenentment, semblen més concentrats i actius. Crec que té alguna cosa a veure amb el fet que es connecten des de les seves oficines o habitacions, amb la seva atenció fixada en la pantalla. I com que jo estic mirant a la càmera la major part del temps, ha de semblar que parlo directament a tots i cadascun d’ells. Però potser ells tindrien una opinió diferent d’això!

Adam Beale (Teams) – Personalment, jo no he notat cap canvi d’actitud. Els alumnes continuen amb una actitud molt positiva i plenament enfocats en els seus estudis.
 

PREGUNTA 7  Seguiu el mateix programa i feu els mateixos exàmens que en cursos presencials?
Anna Owsiany (Zoom) – Tenim objectius clars i treballem totes les habilitats del llenguatge (així com la gramàtica i el vocabulari) d’acord amb les necessitats específiques de cada empresa, de manera que el pla d’estudis és el mateix que si féssim classes presencials. Com dic, això depèn de cada empresa. Amb els grups amb els quals estic fent classe ara mateix no fem proves ni exàmens.

Adam Beale (Teams) – Amb els nostres alumnes, seguim el pla d’estudis amb total normalitat. El programa ens proporciona una estructura general per al curs. I també seguim oferint proves i exàmens periòdics per avaluar els nostres alumnes.

 

PREGUNTA 8  Quin tipus de cursos impartiu?
Anna Owsiany (Zoom) – Jo faig tant cursos individuals (particulars one-to-one) com en grup, tots enfocats en el món dels negocis.

Adam Beale (Teams) – Tot i que faig classes a empreses, l’objectiu principal és millorar el nivell d’anglès dels alumnes. Per tant, ens centrem principalment en materials d’anglès general. Això sí, miro de fer que el llenguatge que treballem a classe tingui relació amb l’entorn de feina dels alumnes i amb les seves experiències professionals.
 

PREGUNTA 9 — Des d’on fan classe els vostres alumnes?
Anna Owsiany (Zoom) – En el meu cas, principalment, des de les seves oficines o des de la sala de reunions de l’empresa.

Adam Beale (Teams) – La majoria dels meus alumnes fan les classes des de casa. No obstant això, hi ha alguna empresa amb la qual fem fins i tot classes ‘híbrides’, on alguns alumnes assisteixen a la classe de forma presencial mentre altres ho fan simultàniament per videoconferència. Amb l’increment dels horaris laborals flexibles i amb la major demanda de teletreball, els alumnes poden assistir presencialment a classe un dia i fer-ho online el dia següent.
 

////////

Durant el 2020, el govern permet a les empreses rebre una bonificació fiscal per als cursos realitzats via Zoom i Teams. Per al 2021, atès que la situació actual de COVID-19 persisteix, sembla probable que la bonificació fiscal (FUNDAE) continuï fins a l’any vinent. Informeu-vos-en!

Si voleu obtenir més informació sobre això o sobre els nostres cursos online per a empreses, visiteu la secció in-company del nostre lloc web AQUÍ o sol·liciteu un pressupost personalitzat o una cita amb el nostre equip.

 

Profesores nativos titulados Exámenes oficiales Prestigioso método educativo

Por ZOOM

Por video-conferencia vía ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Por ZOOM

Ver más

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Ver más

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Ver más

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Ver más

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Ver más

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Ver más

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Ver más

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Ver más

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Ver más

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Ver más
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Cargando...
[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Dirección: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Teléfono: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Cargando...