News

News 

Entrevista sobre els casals d’estiu

Tuesday, 11 July 2023

Amb els seus directors: Isma i Dani

Ismael Garcia és el director del casal d’estiu CAN SALA 2023 i Daniel Freixas és coordinador de la secció Happy English i director del casal d’estiu HORTUS 2023 – un casal que és NOVETAT a Cambridge School l’estiu d’enguany.

Plegats formen un equip fantàstic, al càrrec de més de 20 monitors i més de 300 infants que desitgen passar un estiu molt i molt happy!

A continuació, responen 10 preguntes clau sobre ells i sobre els casals que dirigeixen.


 1) Dani/Isma, quina és la vostra experiència a Happy English? 

Dani: Soc membre de Happy English des del 2014, on exerceixo tant de monitor del casal com de professor d’extraescolars d’anglès. Pel que fa a l’àrea i tasques de coordinació, ara estic en el meu tercer any, i n’estic molt content! És una feina que m’apassiona! Molt especialment els casals d’estiu, que sempre esperem amb molta il·lusió!

Isma: El meu primer contacte amb Happy English comença el 2016, i precisament em vaig estrenar al Casal de Can Sala! Des de llavors, he estat vinculat amb l’equip any rere any. Durant el curs escolar, primer com a happy teacher i, més tard, com a auxiliar de conversa i mentor. Els estius sempre he format part de l’equip de monitors, fins que l’estiu 2022 ja vaig agafar les regnes com a director del casal a Can Sala.

 
 2) Què signifiquen els CASALS D’ESTIU per a vosaltres? 

Dani: Treballar amb nens, animals i envoltat de natura és una cosa que motiva tot l’equip. Tots esperem amb candeletes que comenci el casal. I personalment, tant com a monitor com a director, també és la part de l’any que més gaudeixo. Ho preparem tot a consciència perquè l’estiu sigui nostre!

L’Isma hi afegeix: Per a mi, és un canvi de xip! Organitzem, creem i preparem moltes activitats, però en un ambient diferent del que trobem a les aules. Al casal, encara podem deixar volar més la imaginació i fer activitats que no podem fer durant la resta de l'any. A més, formem un superequip de monitors i gaudim veient els infants passant-s’ho bé anant amunt i avall per la granja.
 

 I per als nens, què significa per a ells? 

Isma: Per als nens, el casal és estiuvacancesdiversiófer amicsdescobrir... I també, sense que ells se n’adonin, és créixer

En Dani aprofundeix: Els infants gaudeixen molt més que nosaltres! És el moment en què descobreixen un entorn diferent. No només amb la immersió lingüística, també amb el fet de conviure amb animals i la natura. Avui, per exemple, els nens estaven sorpresos d’aprendre que les pastanagues creixen a sota terra! :)


 3) Per què fer-los? 

En Dani ho exposa així: Tant de bo hagués tingut aquest tipus de casal quan jo era petit! Un lloc on jugar amb nens amb interessos similars als teus. On gaudir de la natura, del contacte amb els animals i d’activitats a l’aire lliure. És l’entorn ideal per aprendre i fer amics!

Isma: Els nostres casals són ideals per mantenir la connexió amb l’anglès durant les vacances, perquè aquí viuen l’idioma de forma divertida i amb una immersió lingüística total. A més, l’espai és immillorable: en contacte amb la natura i animals. Vivim experiències fantàstiques i aprenem valors importants. Tot això ajuda a crear forts vincles entre amics i molts bons records!
 

 4) Dani, hi ha cap diferencia entre CAN SALA i HORTUS – novetat d’aquest any? 

Dani: El concepte és el mateix, però cada casal té un encant particular. A Can Sala tenim una finca enorme a la nostra disposició, on hi ha moltíssims animals i molts més nens amb els quals jugar. Les pistes d’hípica, les zones de gespa i els animals exòtics són un valor afegit.

Per altra banda, a Hortus ens trobem amb un casal de caràcter molt familiar, però continuem tenint a l’abast una bona varietat d’animals. Està completament envoltat de camps i boscos, i a una bona distància del nucli urbà, així que aporta un punt extra de pau i tranquil·litat. Una cosa és certa: trieu l’opció que trieu, la natura, la diversió i l’anglès estan assegurats!

 

 5) D’on venen els infants que els fan? 

Dani: A Hortus, hi venen molts infants de la Garriga, Cànoves, Cardedeu i Granollers. Avui he vist una família que venia directament caminant des de casa seva, però d’altres venen de més lluny, com un que viu a La Roca del Vallès i que havia estat també a Can Sala, i que aquest any ha volgut tastar Hortus. Fins i tot n’hi ha de Barcelona!

Isma: A Can Sala, principalment tenim infants del Vallès Oriental, tot i que també en venen d’altres comarques i de Barcelona. A més, tenim nens de diverses nacionalitats. Ens encanta!
 

 6) Als casals es fan activitats molt diferents. Quina és la vostra preferida? 

Isma: És molt difícil triar-ne només una, però potser ”farm time”, quan fem un volt per la granja i visitem els animalets, els hi donem menjar, en tenim cura, expliquem curiositats... No cada dia es pot tenir el privilegi de conviure amb una fauna tan diversa!

En Dani coincideix: Sí, tenir cura dels animals i de l’hort és una de les meves activitats preferides. Poder alimentar-los, regar les plantes... és molt relaxant!


 I l’activitat preferida dels infants? 

Dani: Cada infant té les seves preferències, però -a nivell general- els encanten els animals, tant tenir-ne cura com muntar el cavall o el burro.

Ara és l’Isma qui coincideix: Sí, a Can Sala també, cada dilluns ens trobem amb la mateixa pregunta: Quan fem ponis?! Per tant, diria que és l’activitat estrella! També agraden molt els jocs d’aigua i les activitats de màgia.
 

 7) Com és l'adaptació?  

Dani: A Hortus, tothom s’està adaptant molt bé. En Marc, el gerent de la granja, ens ajuda molt a situar-nos i saber què podem fer amb els animals i els espais. En general, estan tots encantats! Totes les activitats agraden molt, i això ajuda!

Isma: A Can Sala, els infants també s’adapten de seguida. A la llengua, a l’espai... De seguida fan amistats, es coneixen tots els racons de la granja i accepten l’anglès com la llengua habitual del casal. És molt comú veure famílies intercanviant números de telèfon perquè els seus fills ara són inseparables! A més, també estableixen vincles amb l’equip de monitors. Cada any ens pregunten per uns o pels altres i, si ens veuen pel carrer, venen corrents a saludar-nos!
 

 8) Quina part hi juga l’anglès? 

Isma: L’anglès és la llengua vehicular. No només la fem servir durant l’estona de classe, sinó que en fem ús durant tot el dia: a les rutines, al menjador, als jocs... Els infants de seguida entenen què estem dient. Moltes famílies ens demanen el nom de les cançons que fem servir al casal perquè els infants no paren de cantar-les a casa!

En Dani fa que sí amb el cap, i ens explica una anècdota: De vegades veus a un grup de nens jugant a ser mestres. I els escoltes parlar entre ells, explicant-se els uns altres: ‘arbre’ es diu ‘tree’!. L’anglès s’inclou en els seus jocs de forma divertida i natural, no de forma forçada.


 9) Alguna anècdota més? 

Isma: Moltes! Des de paraules “angleses” inventades pels infants fins a persecucions innocents d’oques o cabres “excursionistes” que surten al darrere d’algun nen!

Dani: Aquest any, tenim dues monitores que havien gaudit del casal quan eren infants, a un dels grups que teníem a Can Sala ja fa anys. És molt gratificant veure que, fins i tot després d’aquests anys, acaben tornant als casals – ara com a part de l’equip!
 

 10) Alguna cosa a afegir? 

Dani: Ens agradaria destacar la importància que donem a aspectes relacionats amb la natura i el medi ambient. Una filosofia que incorporem també al nostre funcionament. Per exemple, mirem de reduir gradualment l’ús de plàstic en tot allò que podem. També mirem de prioritzar que la cuina que oferim sigui de temporada i de proximitat, tant a Can Sala com a Hortus, on comptem amb el restaurant Can Candelich.

L’Isma també té una cosa a dir-vos:
Us hi esperem!

///////

Si voleu conèixer millor els nostres casals d’estiu en anglès, visiteu la nostra secció dedicada a nens de P3 a P5 i a nens de 1r a 6è de primària, o  informeu-vos al vostre centre Cambridge School, 931597620 (Can Sala - Montornès) o en el 938612220 (Hortus - Samalús/ La Garriga) o al correu casals@cambridgeschool.com

 

Qualified native teachers Official exams Prestigious educational method

Via ZOOM

Video conferencing via ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Via ZOOM

Read more

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Read more

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Read more

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Read more

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Read more

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Read more

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Read more

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Read more

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Read more

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Read more
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Loading…
[...]
Loading…
Legal notice
x

Company: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Address: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Telephone: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Loading…