News

News 

ARTICLE - ENTREVISTA

Wednesday, 28 September 2022

La importància de tenir... VISIÓ DE FUTUR!

Hi ha cap secret a l’hora d’aprendre un idioma?

A Cambridge School oferim plans personals per desenvolupar l’anglès de la forma més eficient possible, marcant objectius assolibles segons l’edat, el nivell i la disponibilitat de cada alumne. Per a alguns, el secret és el talent, per a d’altres la motivació, la maduresa personal, el suport de la família, el temps d’exposició, el guiatge rebut o la constància.

Certament, la combinació d’aquests factors juga un paper fonamental en la forma en què s’aprèn, especialment quan es vol fer una progressió ràpida i continuada; però en sintonia amb aquests elements, hi ha un altre component molt important: tenir (o adquirir) VISIÓ DE FUTUR. Hi ha estudiants que saben interpretar molt bé aquesta idea - visió de futur. I aquest és el cas de l’alumne de Cambridge School que entrevistem avui: Ian Patón.

QUI ÉS L'IAN?
L’Ian és un alumne de 18 anys de Vilanova del Vallès que aquest any ha començat la universitat, on cursarà 1r de Física, i que el juny passat va assolir el C2 Proficiency amb la màxima nota: una A.

La seva trajectòria a Cambridge School
L’Ian va començar a reforçar l’anglès a 1r d’ESO, amb professors de Cambridge School que anaven a l’institut de Vilanova a fer classe. Com que va anar-li molt bé, va poder fer un salt de curs. I així, l’any següent ja va voler fer el 1r any del cicle B2 First a un centre Cambridge School. El fet que a Vilanova encara no hi hagués un centre no el va aturar: va anar a fer-lo a Cambridge School Granollers.

Quan es va presentar al B2 First, el va aprovar amb una bona nota, i això el va esperonar a continuar amb l'anglès per fer el C1 Advanced també a Granollers, on va examinar-se d’aquest nivell (C1) a 4t d’ESO. Durant el Batxillerat va fer dos cursos del cicle C2 Proficiency, i just abans de començar la universitat (una setmana abans de la Selectivitat!) es va presentar a l’examen oficial. El resultat: la nota màxima!


L’ENTREVISTA:

Ian, per què vas triar Cambridge School?
Per a mi, és una escola de prestigi, i a més té connexió directa amb els exàmens oficials. A primer d’ESO això potser no semblava gaire important per a la majoria de la gent, però a casa teníem visió de futur, i volia preparar-me per als exàmens oficials. Al principi només tenia l’objectiu del B2 First (era l’examen oficial que m’havia marcat d'inici), però com que estava content, m’anava bé, havia fet bons amics i a classe m’ho passava bé, vaig anar seguint... fins a arribar aquí!

Per què vas voler fer el Proficiency?
Si he arribat a fer el C2 Proficiency és gràcies a la meva mare. Després que fes el C1 Advanced, ella va ser la que va insistir perquè continués amb els exàmens oficials. I sí: ara estic molt content d’haver-lo fet!

Un record, anècdota o professor...?
Els records, sobretot, venen de la part social de les classes: dels breaks, dels companys... Quan anava a 3r, em vaig treure l’examen al mateix temps que un company. Vam compartir molts moments junts, així que vam convertir-nos en speaking partners. En guardo molts bons records. També dels jocs interactius, dels Kahoots, i de les activitats dinàmiques que es fan a classe.

I ara què, amb l’anglès?  I la resta d’idiomes?
La meva intenció és seguir practicant-lo, no necessàriament per anar a viure a l’estranger, però sé que estem en un món molt globalitzat i estic segur que em caldrà en el meu futur professional. Possiblement, em serà tan necessari aquí com si visqués a qualsevol antre lloc del món. Per mantenir-lo viu, miro de practicar-lo i exposar-me a l’anglès sempre que puc: als mitjans de comunicació, a la universitat, a Internet, mirant sèries i pel·lícules... Pel que fa a altres idiomes, m’ho estic plantejant. M’agradaria molt, però no sé ben bé amb quin posar-me. Ho hauria d’estudiar!

Quin futur et planteges?
Ara estic estudiant 1r de Física. Tot just he començat! La resta dependrà de l’orientació que prengui la meva carrera professional. A dia d’avui, m’agrada la idea de ser professor d’universitat, fer recerca, i això està clar que és en anglès, que en el món científic tot es comunica en aquest idioma. A curt termini, miraré de fer coses que em permetin introduir-me en el món laboral i aprofitar l’anglès que he après. I per començar, faré de professor de les extraescolars d’anglès Happy English! :)

I ja per acabar: com voldries acomiadar-te d'aquesta entrevista?
Doncs m'agradaria fer menció del professorat de Cambridge School. Per a mi, ha estat molt important durant tota la meva educació, i n'estic molt agraït. A tots els professors i professores que m'han acompanyat, moltes gràcies!

/////

A Cambridge School estem orgullosos de poder veure l’evolució dels nostres alumnes, i encara més, de veure’ls introduir-se al món professional i preparar-se per al futur gràcies al seu aprenentatge de l’idioma.

A l’Ian, moltes gràcies per concedir-nos aquesta entrevista. I a ell i a tots els alumnes i famílies que ens trien per formar-se, moltes gràcies per la confiança dipositada!

I si encara no ens coneixeu, no dubteu a informar-vos a les nostres escoles.

 

Qualified native teachers Official exams Prestigious educational method

Via ZOOM

Video conferencing via ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Via ZOOM

Read more

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Read more

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Read more

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Read more

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Read more

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Read more

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Read more

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Read more

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Read more

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Read more
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Loading…
[...]
Loading…
Legal notice
x

Company: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Address: Plaįa Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Telephone: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Loading…